Srpen 2015

magbo system

Letní 13. Euro Grand Prix mládeže U – 16 v Polsku

Každoročně Mezinárodní federace metané ( dále IFI ) pořádá začátkem srpna konfrontaci sil mládeže v letní metané. Po Steinachu am Brenner v Rakousku letošní Grand Prix U – 16 pořádal polský Terespol. Hraniční město Terespol s Běloruskem naproti běloruskému městu Brest se nachází v Lublinském vojvodství . Při posledním sčítání obyvatel v roce 2007 zde žilo 5998 obyvatel. Město je vzdáleno od Prahy 946 km.

Přes velkou vzdálenost se Grand Prix U – 16 ve dnech 7. až 9. srpna 2015 zúčastnily vedle pořádajícího Polska družstva z Itálie, Německa, Rakouska, České republiky, Slovinska, Ruska, Běloruska, Litvy a Finska. Každý stát mohl delegovat do soutěže dva reprezentační výběry. Toho využily státy z Rakouska, Německa, Itálie, Běloruska, Polska a České republiky. Českou republiku reprezentovali sportovci a sportovkyně z oddílů TM Vodňany Karolína Pártlová a Markéta Pártlová, ZKM Vodňany Martin Hoffman a Jan Strnad, Sokol Pražák Nikola Krausová a Tomáš Petrus a z TJ Sokol Katovice Jindřich Kubeš a Pavel Matašovský. Hrálo se za velkého vedra v plechové hale na osmi drahách na povrchu z hlazeného betonu. Tento druh povrchu se v České republice nikde nevyskytuje. Mnozí závodníci na něm hráli poprvé. V sobotu se pořádali soutěže v hodech na cíl jednotlivců a hody na cíl družstev. V neděli pak soutěže družstev. Soutěže jednotlivců v hodech na cíl se zúčastnilo 72 sportovců. Nejlépe pro nás se z netradičním povrchem dokázal vypořádat Jindřich Kubeš, který se umístil na 20. místě. V soutěži družstev v hodech na cíl chybělo našemu výběru na 4. místo 14 bodů.

Mezinárodní federace metané pořádáním letních mládežnických mezinárodních turnajů se snaží o častější měření sil a přátelská setkání sportovců stejných kategorií mimo tradiční Mistrovství Evropy na ledě.

 

Ing. Miroslav Hrúz

Letní 13. Euro Grand Prix mládeže U – 16 v Polsku Read More »